Un restaurant din Italia este considerat cel mai mic astfel de local din lume, însă este unul dintre cele mai exclusiviste localuri la nivel mondial, iar o masă în doi, singura care poate fi oferită de patroni, costă enorm.
Cei care au posibilitatea de a lua masa acolo trebuie să scoată sume uriașe din buzunar, iar vederea este una splendidă.
Clienții restaurantului Solo Per Due, tradus din italiană – „doar pentru doi”, au parte de focuri de artificii, lumânări aprinse în aer liber, un clopoțel de argint pentru a chema chelnerul – și doar o masă elegant aranjată pentru doi, scrie Click.ro.
Proprietarii micuțului restaurant susțin că este cel mai mic local nu numai din Italia, ci și din lume. Solo Per Due este deschis pe tot parcursul anului pentru prânz și cină, dar nu are meniu. Mâncarea servită este personalizată pentru gusturile și dorințele clienților. Mica sală de mese are mai puțin de 500 de metri pătrați și face parte dintr-un conac rural din piatră din secolul al XX-lea, situat în apropiere de satul Vacone, la nord de Roma.
Cu siguranță că foarte multe persoane și-ar dori să ia masa în acest restaurant, dar este important pentru acestea să știe că regulile sunt foarte stricte.
Rezervarea este, după cum vă puteați imagina, obligatorie. De asemenea, rezervările nu pot să fie anulate în ultimul minut.
Totodată, clienții sunt rugați să fie punctuali, pentru că produsele sunt făcute pe loc și sunt foarte elaborate. Clienții trebuie să sune când sunt pe drum, cu jumătate de oră înainte de sosire și să nu ajungă prea devreme, pentru că nu va avea cine să îi întâmpine.
Proprietarii, o echipă de trei antreprenori locali care conduc Solo Per Due de 33 de ani, refuză să-și împărtășească numele decât dacă ați rezervat cina. Asta pentru a garanta discreție deplină și pentru a spori alura misterioasă a locului, spun ei.